Fabrikant sinds 1985

Rewah verjaart !

Dit jaar blaast Rewah 35 kaarsjes uit. Jaja, de firma werd in 1985 opgericht en is sindsdien niet meer opgehouden met groeien. We nemen je mee voor een trip down memory lane.

1985

Het jaar waarin alles begon. De firma kreeg de naam Rewah, die staat voor Restauratie Waterdichting en Hulpstoffen. Als klein bedrijf uit de grond gestampt, en deelde toen de gebouwen met twee andere firma’s. Rewah bezit haar eigen vloot aan vrachtwagens, en exporteert haar goederen binnen Europa.

1989
Met de overname van Indureg Chemicals, kwamen er coatings in het productengamma bij.

1992
Rewah neemt Artikon over, en haalt zo de befaamde Monulit in huis, alsook de epoxies. Meteen een grote sprong vooruit voor Rewah. In de gebouwen zitten nu nog maar twee bedrijven samen.

1996
In dat jaar beginnen de eerste verbouwingen. Er worden nieuwe machines aangekocht, geïnstalleerd en in gebruik genomen.

1999
Rewah breidt de export uit over de Europese grenzen heen, en exporteert naar Azië. Deze groei is ook letterlijk te begrijpen, en Rewah is nu klaar om het hele gebouw over te nemen. Rewah neemt definitief afscheid van haar huisgenoot. Daar horen uiteraard weer nieuwe plannen bij en beginnen de tweede verbouwingswerken.

2000
De mortels van Pagel en de staalvezels van KrampeHarex doen hun intrede in het productengamma, dankzij de overname van Coprobel. Rewah is nu een echte grote speler in de industrie- en bouwsector.

2002
Het jaar van de Tensiocoat. Deze verf is nog altijd aanwezig in ons gamma, en is tot op vandaag de dag een absolute bestseller. Dit product heeft een speciaal plaatsje in ons aanbod, en nu nog worden er elke dag nieuwe kleuren ontwikkeld.

2007
De lancering van onze Paint producten bij de distributeurs. Now we play with the big boys. Ons gamma is er te vinden naast de grote bekende merken.

2008
Nog een topjaar voor het productengamma: de kalkproducten zijn gearriveerd! De Kalei Liscio 2 en de Kalkverf Calciana doet sinds meer dan tien jaar heel goed, en hebben ondertussen hun plaats veroverd binnen de wereld van de paint en de restauratie van monumenten.

2009
Ardocolor 2 wordt geboren. Deze dakcoating is bekend tot in Scandinavië, waar dit product, samen met de Indurust, hoge toppen scheert.

2013
Vier jaar later, en de productie blijft maar stijgen, en wordt er geïnvesteerd in nieuwe en grotere productiemachines.

2017
Rewah barst uit haar voegen, en hoewel het bedrijf het volledige gebouw inneemt, is dit niet langer groot genoeg. In 2017 starten de werken voor een groot en nieuw magazijn.

2018
Het nieuwe magazijn wordt in gebruik genomen waardoor de oppervlakte van Rewah met 50% toeneemt. Hierdoor is ook de productie klaar om uit te breiden en te optimaliseren.

2020
Rewah bestaat 35 jaar en is een gekende naam in de wereld van de restauratie, industrie en paint. Het team bestaat nu uit een 30-tal medewerkers verspreid over labo, productie en magazijn, administratie en verkoop. Verder wordt Rewah wereldwijd vertegenwoordigd door plaatselijke agenten.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie